Je hebt een beperking die van invloed kan zijn op je rijvaardigheid? Lees dan even dit blog want misschien staat de rijschool die jou kan helpen er wel bij. Onderstaand tref je het overzicht rijscholen voor mensen met een beperking.

Misschien vond je dit blog in het artikel over rijden met een beperking en zoek je het overzicht van rijscholen voor mensen met een beperking. Mocht dat niet zo zijn dan kun je eenvoudig weer terug naar het blog dat je aan het lezen was door hier te klikken. Zit je goed? Lees dan gewoon lekker verder

Zoveel mensen, zoveel wensen…

Voor het maken van een overzicht rijscholen voor mensen met een beperking zochten we op internet. Wat ons verraste was de enorme diversiteit in specialisaties er zijn. Ook kregen we een beeld van wat er allemaal mogelijk was voor mensen die rijden met een beperking.

Het lijkt niet te ontbreken aan vakbekwame rijscholen die je op weg willen helpen zodat je, ook met een beperking, van je rijbewijs kunt genieten. Het is goed om te zien dat er zoveel professionals voor je klaar staan

  • https://rijtempo.nl/rijden-met-handicap
  • https://jvgrijopleidingen.nl/particulier/rijles-met-beperking/
  • http://www.verkeersschool-sijtsma.nl/specialisaties/automaat-en-beperking/
  • https://www.rijschool-belhamel.nl/autorijles/
  • https://www.rijschoolvandaag.nl/nieuwsarchief/rijlessen-belangrijk-voor-vrijheid-van-mensen-met-een-beperking/
  • https://rijschool-speed.nl/automaat
  • https://rijschoolcity.nl/rijles-op-maat
Rijden met een beperking
Je bent soms tot meer in staat dan je denkt.

Wil je verder lezen?

Je kunt hier klikken om terug te gaan naar het artikel over rijden met een met een beperking. Ja kunt natuurlijk ook nog even verder lezen.

We waren een beetje overdonderd door het aanbod…

Er zijn zoveel beperkingen

Bij een beperking dachten we aanvankelijk vooral aan fysieke beperkingen die het besturen van een voertuig kunnen bemoeilijken. Toen we in de gaten kregen dat er verschillende rijscholen voor mensen met een beperking zijn kregen we ook meer inzicht.

We waren aanvankelijk een beetje overdonderd door het enorme aantal rijscholen voor mensen met een beperking. Je denkt dan toch even “is daar zo’n markt voor dan?” Een beetje lezen geeft je echter al snel een realistisch beeld van de situatie. Rijscholen voor mensen met een beperking zijn vaak specifiek ingericht op een bepaald “type” aanpassing of hebben de kwaliteiten om mensen in een specifieke situatie te helpen.

Meer dan alleen fysieke beperkingen

Tijdens onze gang over het internet zagen we rijscholen voor mensen met een beperking die waren gespecialiseerd in aanpasbare voertuigen, maar misschien nog wel indrukwekkender vonden wij het om te zien dat er ook rijscholen zijn voor mensen met autisme of ADHD.

Een handjevol van deze rijscholen noemden we al in dit blog. Het waren de eerste die we op google aantroffen maar dat natuurlijk niet zeggen dat hier ook de rijschool voor jou hier ook bij staat.

Ben jij op zoek naar rijscholen voor mensen met een beperking? Kijk dan gewoon een rond naar een rijschool in je buurt. Wij wensen je heel veel plezier met de rijlessen en natuurlijk met je rijbewijs!

Laat een Reactie achter

  1. Koroleva

    Thank you for your blog post.Really thank you! Awesome.

Reacties zijn gesloten.