Was een rijbewijs halen maar net zo makkelijk als dat je het schrijft. Omdat wij weten dat er best nog wat bij komt kijken helpen we je hier op weg.

De kortste route

Laten we meteen de makkelijkste route naar jouw rijbewijs maar benoemen. Je wilt je rijbewijs halen dus zoek je een rijschool bij jou in de buurt. De rijschoolhouder heeft zonder enige twijfel goed advies voor je en kan je door het proces begeleiden. Zo kun jij binnen no-time je rijbewijs halen terwijl je geen zorgen hebt over de procedurele kant van de zaak. Je volgt dus gewoon het advies van je rijschoolhouder en na het behalen van je examens is je missie geslaagd!

Rijbewijs halen

Veel rijscholen maken het rijbewijs halen makkelijk door het aanbieden van complete pakketen voor je theorie- en praktijklessen. Soms zit er ook eenmaal praktijk- en/of theorie examen bij de prijs inbegrepen en krijg je lesmateriaal, zoals je theorieboeken, en examentraining. 

Het prettigste van die pakketten is dat je vooraf weet wat een rijbewijs halen je ongeveer gaat kosten. Uiteraard moet je een beetje vertrouwen hebben in je chauffeurstalent. Om binnen het budget te blijven zul je het moeten doen met de ingekochte lessen en examenkansen, maar dan heb je ook wat.

Hoe snel ga jij straks je rijbewijs halen?

Misschien heb je nu al het idee dat het niet lang zal duren tot je eerste bekeuring voor een snelheidsovertreding want jij wilt alles snel. Nou, dat kan! 

Rijbeijs halen

Je rijbewijs halen hoeft geen maanden te duren wanneer want er zijn rijscholen waar je binnen een aantal dagen je rijbewijs in je zak hebt. Het enige wat je dan nodig hebt is een paar dagen tijd (en geld natuurlijk). 

Ben je gewoon iemand die niet langer kan wachten met het rijbewijs halen dan is zo’n spoedopleiding misschien wel iets voor jou.

Ga jij je rijbewijs halen met een spoedopleiding of vooraf ingekochte lessen dan is een proefles een goed idee. Zo krijg jij een beetje zicht op hoe je je voelt als bestuurder en kan de instructeur inschatten of je in staat zou moeten zijn het rijbewijs binnen de geplande tijd te halen.

Les voor les je rijbewijs halen

Je kunt ook je rijbewijs halen door de lessen ‘los’ af te nemen bij een rijschool. De betaling is dan gewoon per les en overige kosten, zoals het examen, zijn niet meegerekend.  Ook zijn er rijscholen die theorielessen geven en heb je de optie om je theorielessen online te doen. Met de theorie op zak kun je meteen door naar de praktijk.

In één keer je rijbewijs halen is niet alleen jouw prestatie

Terwijl je aan het oriënteren bent op rijscholen heb je misschien heel wat bedragen voorbij zien komen. Soms lijkt het te mooi om waar te zijn en soms schrik je er misschien van. Misschien is het een geruststellende gedachte dat rijschoolhouders er niet bij gebaat zijn om jou op te laten gaan voor het examen wanneer je een beperkte kans van slagen hebt. Omdat de slagingspercentages van rijscholen worden bijgehouden door het CBR heeft de rijschoolhouder er baat bij om jouw kans op slagen zo hoog mogelijk te maken en je rijvaardig aan het examen te laten deelnemen. 

Met deze informatie hopen wij dat we je weer een stapje dichterbij je rijbewijs hebben gebracht. Wil jij binnenkort je rijbewijs halen en ben je op zoek naar een rijschool? Kijk dan hier en vind de rijschool bij jou in de buurt!